onsdag 15 juli 2009

Åhhhhhhh!

Fick ett brev från kommunen igår. Vår granne har anmält oss för "svartbygge" gällande vår altan.

Vi skulle självklart aldrig ha byggt den så om inte John först ringt och kollat med kommunen. Damen ifråga konsulterade även sina kollegor innan hon svarade att det var ok att bygga utan bygglov. Tur att vi skrivit ner vem vi pratat med och när... Tyvärr har hon hunnit gå i pension nu men det hela ska säkert lösa sig på något sätt. Är det så att vi har gjort fel så får vi väl sänka/ta bort altanen men vi ger inte upp i första taget...

Gubben kunde dessutom inte låta bli att poängtera att vår väg går lite nära hans tomtgräns (inte för nära...) så att hans stig som han trampat upp de senaste 50 åren kanske inte ser ut som han tycker att den ska göra (han är orolig för att det ska rinna vatten från stigen så att den torkar ut). Vi har sagt att vi ska åtgärda och göra uppfarten snygg, samt fylla på med jord ca 0,5 meter in men att det inte ligger högst på prioritetsordningen... Får väl se om det blir klart under hans livstid. Kommunen skrev en notis om detta i brevet också att "uppfarten bör göras i ordning vid intilliggande gångstig".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åååå va avundjuka människor irriterar, precis som myggen på sommaren!
*urk*
För övrigt gillar jag din blogg!
/ Jenny

Linnéa sa...

Hej Jenny!

Ja han bråkar bara för att bråka....

86 år är han...

Kul att du gillar bloggen! Du lär få höra mer om ämnet trädäck :-)

Pernilla sa...

Fy fan vad trist! Nä!! Skönt att ni har ert på det torra i alla fall. Men man blir ju så trött på sådana puckogrannar! KRAM!

Kristina sa...

Vilket as!