torsdag 3 juli 2008

Nu är trädäcket färdigt!

Det blev supersnyggt!! John har släpat och slitit för att få upp allt material på baksidan av huset men det var det värt tycker han.

Vi har redan invigt trädäcket med både lunch, fika och middagar.
Idag tog vi upp vår fina utomhuskamin som vi fått i bröllopspresent av våra kompisar. Vi eldade med björkved - så mysigt!! Allt avnjöts dessutom med en latte och jordgubbar, kan det bli bättre?

Nu väntar vi på några solsängar vi beställt från Walk on Water, de bör komma nästa vecka lagom till semestern... :-)

En detaljbild på balkarna under trädäcket (hittade ingen bättre tyvärr..). Man kan i alla fall se att vissa balkar ligger tätare för att de längsgående brädorna ska ligga där.

9 kommentarer:

anette sa...

Trädäcket var verkligen jättesnyggt! Jag gillar när man bygger det runt naturen som ni gjort med berget. Är det lärkträ ni använt? En sån kamin skulle jag gärna ha, vet du var man kan få tag på den?

Pernilla sa...

Men gud så fint! Helt underbart! Förstår att ni är supernöjda!

Och den där kaminen var ju kanon! Sådan ska jag ha på mitt trädäck som är klart om ungefär ett år och två månader. He he.

Jag har mailat dig men fick autosvar, kanske kollar du ändå?

Anonym sa...

Hej!
Superfint! Vilken underbar kamin, var kan man hitta en sån?
Hälsningar Jenny

Linnéa sa...

Hej!

Ledsen för sent svar... semestertider ni vet!

Utomhuskaminen kommer från Landmann. Vet ej om det fortfarande finns någon svensk återförsäljare. På nätet finns den dock (bla på Ebay).

Här kommer en länk med lite info om kaminen (på tyska!):

http://www.fabrikshop.info/web/landmann-terrassenkamin-p-879.html

Linnéa sa...

Länken har slutat att fungera... här kommer en till!

http://www.karstadt.de/produktAnzeigen.do?&pid=2907041

Anonym sa...

Vad heter er utomhuskamin?

Anonym sa...

Ser att ni lagt trädecket lite specielt. Hur är det kontruerat för att kunna lägga de tre längsgående plankorna? Det gör trallen så himla mycket mer spännande att titta på.

Rickard sa...

Wow vilket läckert trädäck! Och svart kåk, vågat och snyggt. Och den där kaminen ser ju kanon ut! Funderar retnav på att köpa in en sån nu inför sommaren 2009! Nu när ni använt den ett tag, hur upplever ni kaminen? Känns den rejäl? Är ytskiktet fortfarande snyggt eller hårt åtgånget av värme och sot? Kan ni rekommendera att köpa in en sådan läcker kamin?

Linnéa sa...

Oj, vad mycket kommentarer vi fått! Det var ett tag sen vi kollade de äldre inläggen.

Angående konstruktionen på trädäcket för att lägga de längsgående bräderna (tre i rad): Extra balkar är lagda inunder varje sådan bräda, c/c 120 mm. Blir onödigt starkt (enligt konstruktören John) men enkelt att göra. Vi lägger in ytterligare en bild under det här inlägget så att man kan se!

Hur upplever vi kaminen? Den är inte riktigt lika blank längre, upptill har stålet fått en rödaktig färg men det är inget som stör tycker vi. Värmen från kaminen är toppen och håller mygg och fukt borta!