måndag 17 maj 2010

Det kan låta som en dröm


Man kan bli både ornitolog och rymdnörd om man bor som vi och är lite intresserad av det man ser och hör omkring sig. I höstas hade vi till exempel koll på när ISS passerade. Ja, det var ju förstås i samma veva som Christer Fuglesang var uppe och hälsade på, så då var det extra kul. Båda barnen ropar Christer Fuglesang när de ser en rymdfärja, tecknad eller verklig (på bild alltså) ;-). De som känner mig (Linnéa) vet nog att det är lite typiskt mig att snöa in på lite olika saker... och att överföra det på barnen också.

Idag är då återigen en helt vanlig måndag. Satt kvar på jobbet till klockan 21.00 och det är ju lagom kul när det nästan är värmerekord ute... Var hemma klockan 22.00 och fick då middagen serverad (via micron). Eftersom det fortfarande var ljust och ganska skönt så satte jag mig ute och åt! Efter en stund kom jag på att vi verkligen måste ta tillvara på kvällarna som är relativt vindbefriade och frågade John om han inte kunde tända utomhuskaminen. Jodå, den tändes, en lättare drink hälldes upp och lite chipsrester från helgen hamnade i en skål. LIVSKVALITET!!

Efter en stund så börjar en fågel kvittra - denna gång ingen uggla och John var heller inte ute med blockflöjten. Jag tänkte att det här mycket väl skulle kunna vara en näktergal, ner och googlade lite och konstaterade att det stämde. Jag har säkert hört ljudet förut men det var nu först vid 38 års ålder som jag faktiskt konstaterade att jag hört en näktergal!

När vi sitter där och njuter av kvällen så passerar en ljusprick på himlen - det måste vara ISS tänkte vi, kollade klockan (23.03) för att gå ner och kolla på esa:s hemsida om ISS passerade oss den tiden. Dock kammade vi noll där, det var bara en vanlig satellit den här gången, inga passager förbi oss förrän runt den 21 juni.