tisdag 18 augusti 2009

Besök på kommunhuset

Idag har vi varit och träffat en arkitekt på plan- och bygglovsenheten på kommunen.

Vi hade tagit med oss ritningar på hur vi tänkt lösa problemen med altanen - där höjden över mark är mer än 60 cm (som vi fått reda på i efterhand är gränsen för vad som är tillåtet i vår kommun).

Kontentan blir att vi inte behöver sänka vår altan, dock behöver vi fylla upp marken närmast grannen och bygga trappsteg, räcke och vilplan på kortsidorna. Det sistnämnda är sådant vi redan tidigare tänkt att göra men inte slutfört. I och med att det hela grundar sig i ett klagomål från vår granne så kommer vi att lägga detta jobb högre i prioritetsordningen än vad vi egentligen tänkt...

Ritning på kortsida av altan, där man ser trappa, vilplan och räcke (dock har vi väl tänkt ett räcke i smide och inte trä som detta visar)

Vi visade också hur våra planer ser ut för vår uppfart, där vi tänkt anlägga en 50 cm hög mur, ca 1 m från tomtgräns (totalt 40 meter lång...). Bakom muren ska vi fylla upp med jord och plantera diverse växter - inga bestämda för tillfället.

Sammanfattningsvis var damen på kommunen nöjd med våra planer och ingen är gladare än vi :-)

onsdag 12 augusti 2009

Stenläggningen


Vid den här kanten ska ett trädäck börja.

Det är nästan klart nu, stenläggningen! John håller på med finliret med små passbitar här och var. Vi har köpt fogsand i grått och sen ska allt paddas. Men först ska det gjutas en stödkant i betong runt de kanter som ligger fria och inte har stöd av huset t ex.
Under dessa ligger brunnslock för dräneringen och avloppet. Vi ska gjuta egna plattor och lägga mosaik i har vi tänkt.
Snygg rundning efter muren, trots att det bara är raka kanter.

tisdag 11 augusti 2009

Pysselstuga


Efter att ha samlat damm väldigt länge tog jag äntligen fram några av mina screenramar för att göra lite tygtryck. Åh vad kul det är att trycka!! Varje år blir jag lika sugen på att anmäla mig till kurs på Folkuniversitetet, blir sällan något gjort hemma. Har gått tre kurser redan, inte för att man lär sig så mycket mer varje gång utan för att det är kul att träffa folk med samma intresse och sen ha fyra avsatta lektionstimmar bara för tygtryckning och tillverkning av screenramar.

Här var det systuga. Jag syr handukarna av lakansväv och om jag ger bort dem så brukar jag sy in en lapp med mina initialer också :-)

Tror att jag kommer ha bland de coolaste kökshandukarna man kan ha :-) En av bilderna föreställer nämligen gamla idolen Dave Gahan (en omgjord bild från ett cd-konvolut). Annars blir det mest grafiska mönster.

måndag 10 augusti 2009

Mellis med Barbie


Så här kan det se ut när man äter mellis med Barbie
:-)

fredag 7 augusti 2009

Torsdag 6 augusti


Termometern visar på 29 grader. Men här jobbas det på!!
Vi har varit i Småland i drygt en vecka och solat och badat och njutit av vår första semestervecka men nu är det arbete som gäller. Dock hemma och inte på vanliga "kneget", såååå skönt att äntligen ha semester.

Stenläggningspremiär - det är första gången som John lägger marksten (om man bortser från de 15 stenar han la nere på Holmen i Småland...) och jag måste säga att han är riktigt duktig!
Fredag 7 augusti

Barnen och jag åkte till Myrorna och kollade efter en atlas och gamla Barbie-dockor medan John jobbade på i värmen. Isak är superintresserad av kartor och Maja fick mersmak på små "pressasessor" då ett år äldre kusinen hade några. Hittade en atlas för 45:-, ett flaggpussel med 80 flaggor för 5:- och tre Barbie för totalt 95:-. Jag har inte jättekoll på vad de kostar nya men med tanke på hur det leks med saker här hemma så får begagnat duga... ;-) (Tycker själv att de var rätt söta).
Vi har också varit på parasolljakt i dagarna tre. Puh... Det är jobbigt när man vet ungefär vad man vill ha och så hittar man inte det. Den första dagen var vi på Slagsta möbler, Mio, Stalands, K-Rauta, Ekerö Möbler (parasoller för runt 18.000:-, helt galet), Stalands igen och IKEA), kom hem dödströtta allihopa (barnen fattar inte direkt vitsen med att åka och kolla i så många affärer) men efter maten fick jag energi och stack till Bauhaus innan de stängde för att reka. Kunde dock inte bestämma mig så jag åkte hem igen. På andra dagen inhandlades ett 3,5 metersparasoll i offwhite samt parasollfot på Rusta efter lite rekande på nätet. Parasollfoten var helt ok men stången till parasollet var helt sned och laserat i ful brun färg (man kanske inte kan vänta sig superkvalitet därifrån men ändå...). På tredje dagen åkte John själv och lämnade tillbaka parasollet och sen till Bauhaus för att kolla på de jag sett. Bingo! Han gillade det och då var frågan, Sand eller Svart??? Det sandfärgade var snyggt tycker jag men magkänslan sa svart (hur det nu kan komma sig). Tre meter i diameter och lite sensommarrabatt - toppen!