söndag 31 maj 2009

Bambu x 2 och forts. trappan...

Vi har köpt ytterligare en bambu och så har vi tagit en stor sten och lagt emellan.
Just nu ser bambun lite ledsen ut men vi hoppas på bättring.
Vi har planterat taklök och liten kärleksört mellan trädrötterna vid bergsknallen.


John kom på den briljanta idén att gjuta trappsteg dikt an mot muren för snyggast resultat. Ta-da! (Allt ska sen, som tidigare nämnts, beläggas med klinker eller vad det nu blir)


lördag 30 maj 2009

Premiär


Igår kväll körde vi kaminpremiär för i år. Vi satt ute till 12 ungefär. En filt behövdes på ryggen men annars var det varmt och skönt!

söndag 24 maj 2009

Acer palmatum "Fireglow"


Förra året satte vi en japansk blodlönn vid uppfarten. Den såg lite "vissen" ut under sensommar och höst och vi var lite oroliga för om den skulle klara vintern. Men den har verkligen tagit sig i år och ser jättefin ut!

torsdag 21 maj 2009

En till liten trappa

Idag byggde John ett trappsteg vid trädäcket.

Maja pratar med John som sitter under trädäcket.
Färdigt!

onsdag 13 maj 2009

Planering pågår - baksida

Vi nöjer oss inte med att fixa på ena sidan av huset. Baksidan är den lite "mjukare" sidan med växter och gräs i fokus.
John har fyllt upp och jämnat till marken och tagit fram berg i dagen. Jag såg det först i morse och tycker själv att det blev superfint!

Tanken är att allt som är brunt på bilden ska bli grönt i form av gräs :-)
En liten viol räddades från att bli levande begravd...

Planering pågår - framsida

Utomhussäsongen har börjat med råge och vi kör på hårt. Nästa steg är att bestämma marksten: kvadratisk eller rektangulär, grafit eller grå, lägga den kant i kant eller halvförband, eller något helt annat. Det finns en uppsjö av stenar och inspirationsbilder och man vill inte besluta sig för snabbt eftersom det kostar en hel del och innebär mycket arbete att lägga.

Vi ska lägga marksten bort precis förbi entrén. Sen blir det ett trädäck som nås genom altandörren på nedervåningen. Det kommer bli en till mysig uteplats, lite skyddad från vinden.

Trappan är färdigbyggd och ska bekläs... med något :-) Alternativen vi är inne på nu är granit, skiffer (blir kanske för mörkt?) eller någon frostbeständig klinker.

Del av trappan och en mur längs berget. Vi ska fylla upp bakom och plantera rhododendron har vi tänkt.

Utrymmet mellan mur och trappa har vi tänkt fylla med dekorsten.

måndag 11 maj 2009

Kattguld

Ända sen jag var liten har jag älskat kattguld. Titta vilka juveler vi har på tomten! De får inte förstöras när murar och annat byggs (har jag bett om...)

Passande nog så skimrar dessa i svart!

Fargesia murielae "Jumbo"



Igår inhandlades den första bambun till tomten (det blir nog några till om det visar sig att de trivs här!). Den här planterades vid tomtgränsen på baksidan av huset för att förhoppningsvis skärma av lite mot grannarna. Inte för att vi har särskilt mycket insyn men det kan ändå vara skönt. Det står att den kan bli 2 - 3 meter hög, just nu är den ca 1,5 m.

Bambun på plats. Det gamla staketet stagades upp med armeringsjärn. Grannen har puttat staketet mot vår tomt (tror vi). Vi tycker att det gamla rostiga nätet är vackert och reste upp det!
I och med att bambun planterades så har vi också börjat göra i ordning marken utanför trädäcket, platta till och jämna ut, vi var nog ute till 21.45 - jätteskön kväll och härligt att det är ljust så länge! Det är rester från schaktning och grävjobb vid hus- och trädäcksbygget som ska jämnas ut, mycket småsten och jord... Så småningom kommer vi nog att plantera gräs.
En utsiktsbild mot åkrarna på andra sidan sjön.