lördag 28 mars 2009

Earth Hour..

..tillbringades så här:
Sämre kan man ha det...

fredag 27 mars 2009

Nya kuddar


Har VAB:at idag och passade på att sy nya kuddfodral till de stora kuddarna som ligger på soffans fotpall nere i hallen.

Cilla Ramnek har gjort de fina mönstren SARALISA för IKEA. Cilla Ramnek är en av mina favoritformgivare!

Det behöver knappast sägas att tygerna från IKEA känns som ett fynd när de bara kostar 49:-/meter.

Början


Vi fick en fin present i november när vi bjöd Johns kollega Fredric med sambo (numera fru) och barn på middag. Det är först nu som vi fått tummen ur och sätta upp den på väggen...

Fredric har gjort den själv och det är ett japansk kanji-tecken som betyder "beginning" något som känns passande i ett hus man bara bott i i 1½ år!

söndag 15 mars 2009

5-årskalas

I början på mars fyllde Isak 5 år men sjuka som vi var så kunde vi inte ha kalas då. Det blev igår istället med tema på Svarta Spiderman. Två inbjudna från dagis + två kusiner blev lagom många barn.

Den fina tårtan beställde jag från Park konditori i Bromma.

Svarta och vita ballonger inhandlades och fästes nere vid "grinden" och på ytterdörren.


Innan barnen gick hem så blev det såklart fiskdamm med specialgjorda påsar. (Tack till skrivaren på jobbet!)
Alltsomallt ett lyckat kalas tycker en som är livrädd för att barnen ska ha tråkigt....

söndag 8 mars 2009

Ordning och reda

Äntligen ska det bli ordning i garderoben i arbetsrummet! Eftersom jag (Linnéa) är tygsamlare så har jag backvis med tyger som ligger huller om buller (jag syr ibland också....). Så idag fixade vi barnvakt och åkte till det stora möbelvaruhuset - till och med världens största i sitt slag ;-) och köpte vårt livs första BILLY bokhyllor. Det blev inte mindre än 4 stycken (en är till Isaks rum), de tre övriga ska in i garderoben. Vi hann bara montera en idag men det ser mycket lovande ut hittills!
Tyger i de genomskinliga, pärlor och läder/öljetter/tryckknappar i de rosa, band och dragkedjor i en svart, fina papper i en annan och mönster i den tredje... jag bara myser! Och ja, det är tyger i flyttkartongen och backarna utanför också....!