torsdag 11 oktober 2007

Huset utlånat

Fick en förfrågan om att låna ut vårt vardagsrum till en fotografering för en stor parkettfirma. Nytt golv skulle läggas in ovanpå vårt befintliga, stylas och fotas till en katalog och reklamsida. Vi tänkte att eftersom vi ändå inte kommit i ordning än så kunde det väl bli lite mer oordning så länge... Tre dagar totalt skulle jobbet ta.

En från reklambyrån och fotografen var här och rekade förra veckan och vi fick godkänt. Läggning av golvet skedde igår förmiddag och på eftermiddagen togs detaljbilder. Idag har det fotats med och utan modell. Många bilder blev det. Lite oroväckande var dock att huvudströmbrytaren slog ifrån så många gånger.... Det hade över huvud taget inte hänt förut när de t ex fotat hemma hos fotografen själv. Hmmm, måste kolla upp det där med elektrikern.

Brunt golv/svart golv.... och inget av dem är vårt originalgolv.


Stylistens rekvisita

De använde sig av vår soffa och våra kuddar så vi kommer att känna igen oss i reklamen!

Imorgon bitti kommer de och river ut parketten och sen kommer ett bud och hämtar allt. Ska ha första middagsgästerna i huset klockan 17 så jag hoppas allt är borta då. :-)

Utomhusbelysning

Köpte utomhusbelysning från Nordlux som heter Tin Dubbel.

Ärligt talat, varför skickar man med glödlampor av sån dålig kvalitet....!!!??? Flera har redan gått sönder efter att bara ha suttit i några dagar. Nä, det blir nog att gå tillbaka till Bauhaus...

Måla golv

I originalritningen på Hjuvik finns det ett garage inritat. Vi valde bort det för att vi hellre ville ha ett rum till. Vi valde också att inte lägga in parkett utan vi ville testa att måla golvet med en epoxyfärg.

Eftersom detta rum ska vara vårt sovrum några år framöver kände vi att det var en av de första sakerna vi måste ta tag i. Förarbetet i form av att slipa bort "cementhuden" (för att färgen skulle fästa) på betongen var otroligt tungt och dammigt och John skulle nog inte göra om det i första taget.

John i målartagen

Det var mycket lättare att måla och det krävdes fyra strykningar totalt med roller. Vi är mycket nöjda med slutresultatet!